Salaatti paahdetuista paprikoista

17 tykkää tästä reseptistä

Salaatti paahdetuista paprikoista

(kuusi annosta)

6 paprikaa (eri värejä)
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
tuoreita yrtinoksia, esim. timjamia

Kastikkeeseen:

4 rkl rypsiöljyä
2 rkl balsamietikkaa
suolaa
pippuria
1–2 rkl hunajaa

Lisäksi:

250 g halloumijuustoa
(paahdettuja pinjansiemeniä)

  • Leikkaa huuhdotut paprikat kolmiomaisiksi paloiksi. Puolita huuhdottu kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n viipaleiksi. Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
  • Siirrä kasvikset ja yrtinoksat uunivuokaan. Sekoita kastikkeen aineet esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Sekoita puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon käännellen.
  • Paahda kasviksia noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai paahda niitä laakeassa, voidellussa alumiinivuoassa ulkogrillissä. Kääntele välillä.
  • Sekoita loppu kastike kuumiin kasviksiin kahdella lastalla käännellen.
  • Leikkaa halloumijuusto noin 1 cm:n viipaleiksi ja pane juustoviipaleet väljään, kylmään veteen, jotta enin suola huuhtoutuu pois.
  • Kuivaa juusto ja. Paahda juustoviipaleet raidoitetulla parilalevyllä tai grillissä.
  • Annostele kuumat kasvikset lautasille ja jaa juustoviipaleet lämpimän salaatin päälle.
  • Ripauta päälle halutessasi pinjansiemeniä, jotka voit ensin paahtaa pinnoitetulla pannulla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

 

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/S/salaatti_paahdetuista_paprikoista
20.04.2014