Säilötyt vihreät tomaatit

46 tykkää tästä reseptistä

1 kg vihreitä tomaatteja
1 l vettä
1 rkl merisuolaa

Mausteliemeen:

5 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
10 neilikkaa
1 kanelitanko
0,5 rkl sinapinsiemeniä

  • Poista tomaateista kannat ja pistele tomaattien kuoret haarukalla.
  • Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja irrota kuoret.
  • Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Varo, etteivät tomaatit kiehu rikki.
  • Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle.
  • Sulje tölkit ja säilytä kylmässä ja pimeässä. Tomaattisäilyke on valmista tarjottavaksi viikon kuluttua

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/S/sailotyt_vihreat_tomaatit
01.09.2014