Kasvikset > Keittokirja > Reseptit A-Ö > P > Perunapitsa

Perunapitsa

1 tykkää tästä reseptistä

Perunapitsa(3)

Pohjaan:

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:

noin 4 perunaa (yleisperunaa)
1 punasipuli
150 g mozzarella -juustoraastetta
(2 rkl öljyä ja 2-4 valkosipulin kynttä)
suolaa
mustapippuria
tuoretta salviaa
rosmariinia
timjamia

  • Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan.
  • Annataikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  • Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla.
  • Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/P/perunapitsa
31.10.2014