Kirkas perunasalaatti

6 tykkää tästä reseptistä

Kirkas perunasalaatti

600 g varhaisperunoita tai kiinteitä, vihreän väritunnisteen perunoita
1 (puna)sipuli
1 nippu tai ruukku ruohosipulia

Kastikkeeseen:

2 rkl sinappia
1 dl rypsiöljyä
2,5 rkl valkoviinietikkaa
valkopippuria
suolaa

  • Keitä ja kuori perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
  • Hienonna kuorittu sipuli ja saksi ruohosipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
  • Mittaa kastikeainekset kannelliseen lasitölkiin ja ravista seos tasaiseksi.
  • Lado viipaloidut perunat ja hienonnettu sipuli ja ruohosipuli kerroksittain tarjoiluastiaan. Valele kastiketta kerrosten väliin ja salaatin pinnalle.
  • Anna perunasalaatin maustua foliolla peitettynä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoamista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/K/kirkas_perunasalaatti
24.07.2014