Mehevä omenapiirakka

10 tykkää tästä reseptistä

Taikinaan:

5 dl piimää
2 dl pullomargariinia
2,5 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 tl soodaa
1 tl kardemummaa

Pinnalle:

reilu 1 kg omenoita
0,5 dl sokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 dl mantelirouhetta

  • Sekoita vehnäjauhoihin leseet, sooda ja kardemumma.
  • Sekoita keskenään esimerkiksi puuhaarukan avulla piimä, juokseva margariini, sokeri sekä jauhoseos.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  • Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lado omenalohkot taikinan päälle limittäin. Ripottele päälle sokeria, kanelia ja mantelirouhetta.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/M/meheva_omenapiirakka
29.07.2014