Ikihyvä kaura-omenapaistos

69 tykkää tästä reseptistä

1 kg omenoita
1 - 2 tl kanelia
1 dl pullomargariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Vaniljakastikkeeseen:

4 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

  • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  • Siirrä omenalohkot voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Mausta omenat kanelilla.
  • Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet. Nostele kauraseos omenalohkojen päälle.
  • Kypsennä kaura-omenapaistosta 200-asteisessa uunissa 20 - 25 minuutin ajan.
  • Vaniljakastiketta varten yhdistä kattilaan kylmä maito ja perunajauhot ja riko muna. Vatkaa seos ja kuumenna, kunnes se kerran pulpahtaa.
  • Siirrä kattila liedeltä ja mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
  • Tarjoa kaura-omenapaistos kuumana tai haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/I/ikihyva_kaura-omenapaistos
25.11.2014