Uuniperunat ja neljä täytettä

99 tykkää tästä reseptistä

Uuniperunat ja neljä täytettä

8 Rosamunda-perunaa

  • Pese ja harjaa perunat huolellisesti, koska myös kuoret syödään. Poista mahdolliset kolhut tai muut vialliset kohdat. Pistele perunoiden kuoriin haarukalla muutamia kertoja.
  • Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 1 - 1,5 tuntia. Kypsennysaikaan vaikuttavat perunan koko ja lajike.
  • Tee perunoihin terävällä veitsellä ristiviillot. Puserra sisustaa hieman esiin. 
  • Valmista alla olevien ohjeiden mukaan yksi tai useampia täytteitä sillä välin, kun perunat kypsyvät uunissa.

Huom. Voit kypsentää uuniperunat myös karkeasta suolasta tehdyllä pedillä tai alumiinifolioon kääräistyinä.

Savukalatäyte:

200 – 250 g lämminsavustettua kalaa, esim. savupallasta, lohta tai siikaa
1,5 – 2 dl ranskankermaa
1 pienehkö punasipuli
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl tuoretta, hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
mustapippuria

  • Paloittele ruodoton ja nahaton savukala kulhossa haarukan avulla melko hienojakoiseksi.
  • Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, sitruunamehua, tilliä tai ruohosipulia ja rouhaise mausteeksi mustapippuria. Tarkista maku.

Palvikinkkutäyte:

2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl raejuustoa
100 g palvikinkkua
1 maustekurkku
mustapippuria
0,5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa

  • Sekoita jogurtti ja valutettu raejuusto keskenään. Leikkaa palvikinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita edellisiin aineksiin.
  • Mausta seos pippurilla ja persiljalla.

Sienitäyte:

200 g herkku- tai siitakesieniä
1 pieni sipuli
2 rkl voi/margariini- ja öljyseosta
mustapippuria
0,5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai kirveliä
1 tl balsamietikkaa
2 dl ranskankermaa, maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa

  • Viipaloi sienet ja hienonna sipuli.
  • Paista sieni-sipuliseosta vähässä rasvassa pannulla, kunnes sienten kosteus on haihtunut.
  • Mausta pippurilla, yrtillä ja balsamicolla. Kuumenna joukkoon ranskankerma tai tuorejuusto ja mausta tarvittaessa suolalla.

Punajuuritäyte:

2 pienehköä punajuurta
100 g chevre-vuohenjuustoa
neljännes purjoa
puolikas päärynää
1 – 2 dl kermaviiliä
ripaus sokeria
mustapippuria
(0,5 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä)

  • Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
  • Murenna kulhossa vuohenjuusto ja lisää joukkoon punajuuriraaste.
  • Hienonna purjo, raasta kuorittu päärynä ja lisää nämä seokseen.
  • Sekoita joukkoon kermaviili ja mausta ripauksella sokeria ja mustapippuria.
  • Voit lisätä täytteeseen hienonnettua pähkinää.

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry

 

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/U/uuniperunat_ja_nelja_taytetta
23.09.2014