Vihannesgratiini

6 tykkää tästä reseptistä

100 g palvikinkkua
2 pientä sipulia
1 tl öljyä
2 porkkanaa
1 pieni parsakaali
3 tomaattia
ripaus mustapippuria
tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
100 g vähärasvaista juustoraastetta

  • Paloittele kinkku ja kuoritut sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja kinkkua hetken aikaa.
  • Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele parsakaali ja tomaatit.
  • Kuumenna vesi ja lisää kiehuvaan veteen porkkanat. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä pari minuuttia.
  • Levitä keitetyt vihannekset, tomaatti sekä sipuli-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan ja lisää mausteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Gratinoi 250-asteiseisessa uunissa 3 - 5 minuuttia.

Vinkki: Gratiiniin sopivat hyvin myös paprikat, kukka- ja ruusukaali sekä kesäkurpitsa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Kerro kaverille reseptistä

Lähettäjä: *
Kaverisi sähköpostiosoite: *
Vapaa sana:

* pakollinen tieto


http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/V/vihannesgratiini
23.09.2014